Penne z tuńczykiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1095
Penne z tuńczykiem
fot. Index Food

Składniki:

  • 320 g makaronu rurka skośna Arrighi
  • 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
  • 1 opakowanie zielonych oliwek bez pestek Serpis
  • 2 słoiki tuńczyka w oliwie z oliwek Callipo
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • parmezan
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Olitalia

Opis przygotowania:

Rozpocznij gotowanie makaronu. Na oliwie z oliwek zeszklij cebulę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż. Dodaj pomidory, oliwki i tuńczyka. Zagotuj, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem. Posyp gotowe danie na talerzu tartym parmezanem.

Autor: katarzyna_fly

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów