Penne z serem i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1432
Penne z serem i warzywami
fot. Girl Interrupted Eating / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g zielonego groszku w zalewie
  • 30 g makaronu penne
  • 30 g bobu
  • 30 g sera feta
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Bób zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, gotować przez 3 minuty na średnim ogniu, odcedzić i przełożyć do miski. Groszek zielony osączyć z zalewy i połączyć z ugotowanym bobem. Makaron penne zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do składników w misce. Szpinak posiekać drobno i przełożyć do drugiej miski. Dodać do niego pokruszony na drobne kawałeczki ser feta, po czym zalać oliwą z oliwek, doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu białego i dokładnie rozetrzeć widelcem. Roztarte składniki wymieszać ze składnikami z drugiej miski i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów