Penne z serem i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1607
Składniki:
- 200 g zielonego groszku w zalewie
- 30 g makaronu penne
- 30 g bobu
- 30 g sera feta
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 garść świeżego szpinaku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Bób zalać 3 szklankami lekko osolonej wody, gotować przez 3 minuty na średnim ogniu, odcedzić i przełożyć do miski. Groszek zielony osączyć z zalewy i połączyć z ugotowanym bobem. Makaron penne zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do składników w misce. Szpinak posiekać drobno i przełożyć do drugiej miski. Dodać do niego pokruszony na drobne kawałeczki ser feta, po czym zalać oliwą z oliwek, doprawić do smaku szczypta soli oraz pieprzu białego i dokładnie rozetrzeć widelcem. Roztarte składniki wymieszać ze składnikami z drugiej miski i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)