Penne kakaowe z serem i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1768
Składniki:
- 250 g kakaowego makaronu penne
- 200 g serka wiejskiego
- 2 pomidory
- 2 żabki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Makaron penne zalać 1 l wody i ugotować do miękkości. Ugotowany odcedzić i przełożyć do miski. Na makaron wyłożyć ser wiejski i oprószyć go szczyptą soli. Pomidory umyć, naciąć skórkę w górnej ich części i sparzyć 2 szklankami wrzącej wody. Następnie sparzone obrać ze skóry, pokroić drobno i przełożyć do blendera. Czosnek obrać ze skóry, pokroić na drobne kawałki i dodać do pokrojonych pomidorów. Pokrojone składniki oprószyć szczyptą soli, po czym zalać oliwą z oliwek i razem zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowaną masę dodać do całości i posypać wszystko pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)