Penne z masą makową i serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1753
Składniki:
- 250 g masy makowej z bakaliami
- 40 g makaronu penne
- 20 g białego, chudego sera twarogowego
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Po odcedzeniu, gdy jest jeszcze ciepły, dodać do niego masę makową i wlać oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na talerz. Ser twarogowy pokruszyć na drobne kawałeczki i dodać do wymieszanych składników. Całość posypać cukrem pudrem.
Komentarze (0)