Penne z krewetkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 6507
Składniki:
- 300 g makaronu penne
- 100 g naturalnych krewetek
- 30 ml słodkiej śmietanki
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- kilka czarnych oliwek
- sól, pieprz do smaku
Opis przygotowania:
Krewetki rozmrozić, podsmażyć na oliwie z oliwek, dodać rozgnieciony czosnek i przyprawić do smaku solą. Po mniej-więcej 10 minutach wsypać odsączone z zalewy czarne oliwki, całość wymieszać i zdjąć z ognia. Makaron penne ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Następnie dodać odcedzony makaron do podsmażonych krewetek z oliwkami, wlać słodką śmietankę i wsypać posiekany koperek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przed podaniem całość przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Smacznego!
Komentarze (0)