Penne z krewetkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 6507
Penne z krewetkami
fot. [puamelia] / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g makaronu penne
  • 100 g naturalnych krewetek
  • 30 ml słodkiej śmietanki
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • kilka czarnych oliwek
  • sól, pieprz do smaku

Opis przygotowania:

Krewetki rozmrozić, podsmażyć na oliwie z oliwek, dodać rozgnieciony czosnek i przyprawić do smaku solą. Po mniej-więcej 10 minutach wsypać odsączone z zalewy czarne oliwki, całość wymieszać i zdjąć z ognia. Makaron penne ugotować w lekko osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Następnie dodać odcedzony makaron do podsmażonych krewetek z oliwkami, wlać słodką śmietankę i wsypać posiekany koperek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i przed podaniem całość przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Smacznego!

Autor: magdam

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów