Penne z groszkiem i śmietaną
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2163
Składniki:
- 200 g zielonego groszku w zalewie
- 100 ml śmietany 18 %
- 30 g makaronu penne
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Makaron penne zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Groszek zielony osączyć z zalewy, dodać do ugotowanego wcześniej makaronu i oprószyć szczyptą pieprzu. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę, dodać do niego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki, wlać śmietanę, po czym wszystko wlać do całości i dokładnie wymieszać. Gotową potrawę przełożyć do miski.
Komentarze (0)