Penne z groszkiem i śmietaną

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2163
Penne z groszkiem i śmietaną
fot. little blue hen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g zielonego groszku w zalewie
  • 100 ml śmietany 18 %
  • 30 g makaronu penne
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Makaron penne zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Groszek zielony osączyć z zalewy, dodać do ugotowanego wcześniej makaronu i oprószyć szczyptą pieprzu. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę, dodać do niego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki, wlać śmietanę, po czym wszystko wlać do całości i dokładnie wymieszać. Gotową potrawę przełożyć do miski.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów