Amur z penne, groszkiem i szparagami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2042
Amur z penne, groszkiem i szparagami
fot. cyclonebill / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g filetów z Amura
  • 30 g makaronu penne
  • 30 g zielonych szparagów
  • 30 g mrożonego groszku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżeczki przypraw do ryb
  • natka zielonej pietruszki
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Filety z amura umyć, osączyć z wody, oprószyć pieprzem, solą oraz przyprawą do ryb i smażyć do miękkości w mocno rozgrzanym, głębokim oleju. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie szparagi pokroić na kawałki i razem z zielonym groszkiem zalać 1 l lekko osolonej wody, zagotować i odcedzić. Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i połączyć z groszkiem i szparagami. Potem dodać do tego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki i zalać oliwą z oliwek. Całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i dodać do ryby.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów