Amur z penne, groszkiem i szparagami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2225
Składniki:
- 200 g filetów z Amura
- 30 g makaronu penne
- 30 g zielonych szparagów
- 30 g mrożonego groszku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1,5 łyżeczki przypraw do ryb
- natka zielonej pietruszki
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Filety z amura umyć, osączyć z wody, oprószyć pieprzem, solą oraz przyprawą do ryb i smażyć do miękkości w mocno rozgrzanym, głębokim oleju. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Warzywa umyć i osączyć z wody. Następnie szparagi pokroić na kawałki i razem z zielonym groszkiem zalać 1 l lekko osolonej wody, zagotować i odcedzić. Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i połączyć z groszkiem i szparagami. Potem dodać do tego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki i zalać oliwą z oliwek. Całość doprawić do smaku przyprawami, wymieszać i dodać do ryby.
Komentarze (0)