Penne na słoninie z kiełbasą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1563
Składniki:
- 30 g makaronu penne
- 25 g wędzonej słoniny wieprzowej
- 25 g kiełbasy toruńskiej
- sól
- pieprz
- pęczek rukoli
Opis przygotowania:
Rukolę umyć, osączyć z wody i posiekać drobno. Makaron penne przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Słoninę pokroić w drobną kostkę i smażyć na rozgrzanej patelni przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Do smażonej słoniny dodać pokrojoną w cienkie plastry kiełbasę oraz pokrojoną wcześniej rukolę. Doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć przez 1 minutę. Potem do całości dodać ugotowany makaron, dokładnie wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty.
Komentarze (0)