Patisony smażone

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5179

Składniki:

  • 2 średnie patisony
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 1/2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

Patisony umyć, obrać i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Skropić sokiem z cytryny, posypać Vegetą i odstawić na godzinę. Następnie patisony panierować w mące, rozmąconych jajkach z mlekiem i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano. Nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z sosami majonezowymi (np. tatarski).

0 komenatrzy

Podobne przepisy