Patisony smażone
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5996
Składniki:
- 2 średnie patisony
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka Vegety
- 1/2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 3 łyżki mleka
- olej do smażenia
Opis przygotowania:
Patisony umyć, obrać i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Skropić sokiem z cytryny, posypać Vegetą i odstawić na godzinę. Następnie patisony panierować w mące, rozmąconych jajkach z mlekiem i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano. Nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z sosami majonezowymi (np. tatarski).
Komentarze (0)