Pasztet z grzybów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3032

Składniki:

  • 12 świeżych podgrzybków
  • 2 gotowe sucharki
  • 2 łyżki śmietany
  • 1cebula
  • 1 łyżka maki
  • 1 łyżka masła
  • sól

Opis przygotowania:

Grzyby oczyścić, umyć i ugotować w niewielkiej ilości wody. Po ugotowaniu odcedzić i pokroić drobno. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle, dodać mąkę i lekko przyrumienić. Do cebuli dodać pokrojone grzyby, śmietanę, posolić, pokruszyć sucharki, wszystko dobrze wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, aby zgęstniało. Przygotować ciasto francuskie, lekko je rozwałkować, pokroić na kilka kawałków, przełożyć na nie masę grzybową i uformować małe ciasteczka. Rozgrzać piekarnik do temperatury 170 stopni, włożyć do niego ciastka i piec przez 15 minut. Gotowe paszteciki podajemy na gorąco.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów