Pasztet z grzybów
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3032
Składniki:
- 12 świeżych podgrzybków
- 2 gotowe sucharki
- 2 łyżki śmietany
- 1cebula
- 1 łyżka maki
- 1 łyżka masła
- sól
Opis przygotowania:
Grzyby oczyścić, umyć i ugotować w niewielkiej ilości wody. Po ugotowaniu odcedzić i pokroić drobno. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle, dodać mąkę i lekko przyrumienić. Do cebuli dodać pokrojone grzyby, śmietanę, posolić, pokruszyć sucharki, wszystko dobrze wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, aby zgęstniało. Przygotować ciasto francuskie, lekko je rozwałkować, pokroić na kilka kawałków, przełożyć na nie masę grzybową i uformować małe ciasteczka. Rozgrzać piekarnik do temperatury 170 stopni, włożyć do niego ciastka i piec przez 15 minut. Gotowe paszteciki podajemy na gorąco.
Komentarze (0)