Paszteciki z mięsem i kiełbasą

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3136
Paszteciki z mięsem i kiełbasą
fot. GimmeFood :) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 200 g mielonego mięsa wołowego
  • 200 g kiełbasy śląskiej
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso mielone przełożyć do miski. Kiełbasę pozbawić skóry, pokroić w drobną kostkę i połączyć z mięsem mielonym. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do składników. Następnie całość doprawić do smaku pieprzem, solą, dodać kminek, nasiona kopru, wbić 1 jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozmrozić, wysmarować letnią wodą i nałożyć na nie wymieszane składniki. Wszystko zawinąć w jeden rulon, pokroić go na równe części i przełożyć na blachę do pieczenia. Jajko roztrzepać widelcem w rondlu i wysmarować nim ciasto. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250°C i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów