Paszteciki z mięsem i kiełbasą
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3136
Składniki:
- 300 g mrożonego ciasta francuskiego
- 200 g mielonego mięsa wołowego
- 200 g kiełbasy śląskiej
- 2 jajka
- 1 cebula
- 0,5 szklanki letniej wody
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso mielone przełożyć do miski. Kiełbasę pozbawić skóry, pokroić w drobną kostkę i połączyć z mięsem mielonym. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do składników. Następnie całość doprawić do smaku pieprzem, solą, dodać kminek, nasiona kopru, wbić 1 jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie rozmrozić, wysmarować letnią wodą i nałożyć na nie wymieszane składniki. Wszystko zawinąć w jeden rulon, pokroić go na równe części i przełożyć na blachę do pieczenia. Jajko roztrzepać widelcem w rondlu i wysmarować nim ciasto. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 250°C i piec na złoty kolor. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)