Caprese
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 986
Składniki:
- 200 g sera mozzarella
- 150 g startego grubo parmezanu
- 4 pomidory
- 2 łyżki orzeszków pinii
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 garstka świeżej bazylii
- pęczek rukoli
- sól
- pieprz biały mielony
Opis przygotowania:
Pomidory, rukolę oraz bazylię umyć i odsączyć z wody. Pomidory przekroić na połowy i wyłożyć na talerz. Dodać do tego rukolę i bazylię. Całość posypać orzeszkami pinii, startym grubo parmezanem i pokruszonym drobno serem mozzarella. Oliwę z oliwek wymieszać z miodem lipowym, octem balsamicznym, szczyptą soli oraz pieprzu białego i polać po sałatce.
Komentarze (0)