Paszteciki mięsno-serowe
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2502
Składniki:
- 350 g mrożonego ciasta francuskiego
- 200 g mielonego mięsa wieprzowego
- 30 ml przecieru pomidorowego
- 0,5 szklanki tartego sera żółtego
- 0,5 szklanki letniego mleka sojowego
- pieprz
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać tarty ser żółty i wlać przecier pomidorowy. Doprawić do smaku pieprzem, solą i zmiksować mikserem. Ciasto francuskie rozmrozić, wysmarować letnim mlekiem sojowym i nałożyć na nie zmiksowane składniki. Potem całość zrolować, pociąć nożem na równe porcje i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni piec na złoty kolor. Gotowe wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.
Komentarze (0)