Paszteciki mięsno-serowe

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2502
Paszteciki mięsno-serowe
fot. chordmonkey / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 350 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 200 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 30 ml przecieru pomidorowego
  • 0,5 szklanki tartego sera żółtego
  • 0,5 szklanki letniego mleka sojowego
  • pieprz
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać tarty ser żółty i wlać przecier pomidorowy. Doprawić do smaku pieprzem, solą i zmiksować mikserem. Ciasto francuskie rozmrozić, wysmarować letnim mlekiem sojowym i nałożyć na nie zmiksowane składniki. Potem całość zrolować, pociąć nożem na równe porcje i przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni piec na złoty kolor. Gotowe wyciągnąć z piekarnika i przestudzić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów