Pasta z fasoli z tortillą i mango
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2051
Składniki:
- 400 g czerwonej fasoli w zalewie
- 20 g chipsów z tortilli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- 1 mango
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- natka kolendry
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mango umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę i wyłożyć na talerz. Fasolę osączyć z zalewy i zmiksować mikserem na jednolitą masę. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać zmiksowaną fasolę, wlać sok z limonki, dodać koncentrat pomidorowy, po czym wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i smażyć pod przykryciem na średnim ogniu przez 2 minuty. Usmażone składniki ściągnąć z ognia, przełożyć na małej miseczki, a następnie dodać do składników na talerzu. Dodać do tego chipsy z tortilli i polać je jogurtem naturalnym. Całość udekorować natką kolendry.
Komentarze (0)