Krewetki z pastą z czarnej fasoli i keczupem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1876
Krewetki z pastą z czarnej fasoli i keczupem
fot. pelican / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g pasty z czarnej fasoli La Costena
  • 5 g kiełków rzodkiewki
  • 4 mrożone krewetki tygrysie
  • 4 marchewki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 1 łyżeczka curry
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Pastę z czarnej fasoli wyłożyć na talerz. Kiełki rzodkiewki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Krewetki rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych (pozostawić jedynie ogony). Jajko roztrzepać widelcem na talerzu. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą z curry. Oczyszczone krewetki namoczyć w jajku, potem bułce tartej z curry, oprószyć pieprzem, solą i smażyć w rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i dodać do pasty fasolowej. Marchew umyć, po czym zalać 1 l wody, ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić w krążki i dodać do pozostałych składników. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę, zmieszać ze śmietaną i dodać do składników wraz z pikantnym keczupem. Na koniec wszystko posypać kiełkami rzodkiewki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów