Krewetki z pastą z czarnej fasoli i keczupem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1876
Składniki:
- 400 g pasty z czarnej fasoli La Costena
- 5 g kiełków rzodkiewki
- 4 mrożone krewetki tygrysie
- 4 marchewki
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 2 łyżki śmietany kremówki
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 1 szklanka bułki tartej
- 1 łyżeczka curry
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Pastę z czarnej fasoli wyłożyć na talerz. Kiełki rzodkiewki sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Krewetki rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych (pozostawić jedynie ogony). Jajko roztrzepać widelcem na talerzu. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą z curry. Oczyszczone krewetki namoczyć w jajku, potem bułce tartej z curry, oprószyć pieprzem, solą i smażyć w rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i dodać do pasty fasolowej. Marchew umyć, po czym zalać 1 l wody, ugotować do miękkości, odcedzić, pokroić w krążki i dodać do pozostałych składników. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę, zmieszać ze śmietaną i dodać do składników wraz z pikantnym keczupem. Na koniec wszystko posypać kiełkami rzodkiewki.
Komentarze (0)