Łosoś z wołowiną, ziemniakami i pastą z fasoli
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2483
Składniki:
- 400 g pasty z czarnej fasoli
- 200 g wołowiny bez kości
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 100 g filetów z łososia
- 6 łyżek oleju
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki mąki
- 0,5 kg ziemniaków
- 0,5 łyżeczki mielonego oregano
- sol
- pieprz
Opis przygotowania:
Pastę z czarnej fasoli wyłożyć na talerz. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ziemniaki obrać ze skóry, umyć, zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować, odcedzić i utłuc. Następnie wymieszać je z osączoną z zalewy kukurydzą i dodać do pasty z czarnej fasoli. Wołowinę umyć, podzielić na porcje i lekko utłuc tłuczkiem. Potem oprószyć pieprzem, solą i oregano. Rozgrzać olej na patelni, dodać pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do zeszklonego czosnku dodać przygotowane mięso i smażyć z obu stron do miękkości. Usmażone wyciągnąć, osączyć z tłuszczu, zrolować, po czym spiąć wykałaczką i dodać do składników na talerzu. Łososia umyć, osaczyć z wody, pokroić w cienkie, podłużne plastry i oprószyć pieprzem, solą oraz mąką. Następnie przełożyć na rozgrzany olej na patelni i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażoną rybę wyciągnąć osączyć z tłuszczu i włożyć w zrolowane mięso.
Komentarze (0)