Pasta z awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 8056
Składniki:
- 2 owoce awokado
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 cebula
- 2 ogórki kiszone
- 1 ząbek czosnku
- 1 cytryna
- 1 łyżka śmietany 18%
- szczypiorek
- koperek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Awokado przekroić i wydrążyć miąższ. Zgnieść na miazgę i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Do awokado dodać posiekane jajka, ogórki kiszone, koperek, szczypiorek, przeciśnięty ząbek czosnku i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Świetny dodatek do pieczywa.
Świetny dodatek do pieczywa.
Komentarze (0)