Pasta z kolendry

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1907
Pasta z kolendry
fot. stockimagefactory (elements.envato.com)
Szybka w wykonaniu pasta z aromatycznej kolendry, idealnie nadająca się do potraw azjatyckich, ryb, zup oraz wędlin.

Składniki:

  • 4 zielone papryczki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 pęczki zielonej kolendry
  • 1 pęczek zielonego koperku
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 0,5 szklanki oliwy z oliwek
  • sól

Opis przygotowania:

Kolendrę, koperek oraz paprykę umyć i odsączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić ją na małe kawałki i przełożyć do miksera. Dodać do niej zieloną kolendrę, koperek i obrany ze skóry czosnek. Następnie wlać do tego oliwę z oliwek, świeżo wyciśnięty sok z cytryny, doprawić do smaku szczyptą soli i całość zmiksować na jednolitą masę, po czym przełożyć do miseczki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów