Pasta z kolendry
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1907
Szybka w wykonaniu pasta z aromatycznej kolendry, idealnie nadająca się do potraw azjatyckich, ryb, zup oraz wędlin.
Składniki:
- 4 zielone papryczki chili
- 2 ząbki czosnku
- 2 pęczki zielonej kolendry
- 1 pęczek zielonego koperku
- 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 0,5 szklanki oliwy z oliwek
- sól
Opis przygotowania:
Kolendrę, koperek oraz paprykę umyć i odsączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić ją na małe kawałki i przełożyć do miksera. Dodać do niej zieloną kolendrę, koperek i obrany ze skóry czosnek. Następnie wlać do tego oliwę z oliwek, świeżo wyciśnięty sok z cytryny, doprawić do smaku szczyptą soli i całość zmiksować na jednolitą masę, po czym przełożyć do miseczki.
Komentarze (0)