Pasta z awokado, chleba, cukinii i szynki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2353
Składniki:
- 40 g szynki gotowanej
- 4 kromki czerstwego chleba
- 4 pomidory
- 4 rzodkiewki
- 3 szklanki wrzącej wody
- 2 dojrzale awokado
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 młoda zielona cukinia
- sałata
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz awokado omyć i osączyć z wody. Cukinię obrać ze skóry, pokroić drobno, po czym przełożyć na sito i sparzyć 2 szklankami wrzącej. Kiedy ocieknie z wody przełożyć ją do miski. Awokado przekroić na połowy, usunąć pestkę, a miąższ wydrążyć łyżeczka i połączyć z pokrojoną cukinią. Kromki czerstwego chleba pozbawić skórek i namoczyć w 1 szklance wrzącej wody, Namoczone odcisnąć z wody i dodać do składników. Następnie składniki w misce doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu, potem zmiksować mikserem na jednolita masę i wyłożyć na talerz. Szynkę pokroić w kostkę i dodać do całości. Dodać do tego sałatę, pokrojoną rzodkiewkę i pomidory. Wszystko zalać oliwą z oliwek i posypać pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)