Kiełbasa grillowana z kukurydzą i macą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2017
Składniki:
- 200 g kukurydzy w zalewie
- 30 g macy tradycyjnej
- 2 pęta kiełbasy śląskiej
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 zielona papryka chili
- sól
Opis przygotowania:
Paprykę umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry. Czosnek obrać ze skóry i pokroić drobno. Kukurydzę osączyć z zalewy, wymieszać z majonezem, pokrojonym czosnkiem oraz szczyptą soli i wyłożyć na talerz. Kiełbasę przełożyć na aluminiową tackę do grilla, polać oliwą z oliwek, po czym zrumienić na rozpalonym grillu. Zrumienioną ściągnąć z grilla i dodać kukurydzy na talerzu. Następnie dodać do tego keczup pikantny oraz tradycyjną macę. Wszystko udekorować pokrojoną papryka chili.
Komentarze (0)