Kiełbasa grillowana z kukurydzą i macą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1798
Kiełbasa grillowana z kukurydzą i macą
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g kukurydzy w zalewie
  • 30 g macy tradycyjnej
  • 2 pęta kiełbasy śląskiej
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 zielona papryka chili
  • sól

Opis przygotowania:

Paprykę umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry. Czosnek obrać ze skóry i pokroić drobno. Kukurydzę osączyć z zalewy, wymieszać z majonezem, pokrojonym czosnkiem oraz szczyptą soli i wyłożyć na talerz. Kiełbasę przełożyć na aluminiową tackę do grilla, polać oliwą z oliwek, po czym zrumienić na rozpalonym grillu. Zrumienioną ściągnąć z grilla i dodać kukurydzy na talerzu. Następnie dodać do tego keczup pikantny oraz tradycyjną macę. Wszystko udekorować pokrojoną papryka chili.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów