Pasta serowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1834
Składniki:
- 250 g owczego twarogu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 2 łyżki zielonych oliwek w zalewie
- 1 czerwona słodka papryka
- 1 cebula
- 0,5 łyżeczki ostrej czerwone papryki chili
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Paprykę umyć, osączyć z wody, pozbawić nasion, a miąższ posiekać drobno do miski. Oliwki osączyć z zalewy, pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonej papryki w misce. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Następnie dodać do tego ser twarogowy i gęstą śmietanę. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, mielonym pieprzem i ostrą papryką chili. Wszystko dokładnie wymieszać i wstawić na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i podawać do spożycia.
Komentarze (0)