Spaghetti z pastą serową i pędami bambusa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2204
Spaghetti z pastą serową i pędami bambusa
fot. Lablascovegmenu / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu spaghetti
  • 30 g pędów bambusa w zalewie
  • sól
  • Pasta serowa:
  • 40 g śmietankowego serka kanapkowego
  • 1 łyżeczką suszonych płatków chili
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek zielonego koperku
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Makaron spaghetti przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzony wymieszać z osaczonymi z zalewy pędami bambusa i przełożyć na talerz.

Przygotować pastę serową: serek kanapkowy przełożyć do miski. Koperek zielony umyć, osączyć z wody, posiekać drobno i dodać do serka kanapkowego. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników w misce wraz z suszonymi płatkami chili. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i dodać do potrawy

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów