Spaghetti z pastą serową i pędami bambusa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2204
Składniki:
- 30 g makaronu spaghetti
- 30 g pędów bambusa w zalewie
- sól
- Pasta serowa:
- 40 g śmietankowego serka kanapkowego
- 1 łyżeczką suszonych płatków chili
- 1 ząbek czosnku
- pęczek zielonego koperku
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Makaron spaghetti przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzony wymieszać z osaczonymi z zalewy pędami bambusa i przełożyć na talerz.
Przygotować pastę serową: serek kanapkowy przełożyć do miski. Koperek zielony umyć, osączyć z wody, posiekać drobno i dodać do serka kanapkowego. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników w misce wraz z suszonymi płatkami chili. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i dodać do potrawy
Przygotować pastę serową: serek kanapkowy przełożyć do miski. Koperek zielony umyć, osączyć z wody, posiekać drobno i dodać do serka kanapkowego. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składników w misce wraz z suszonymi płatkami chili. Całość doprawić do smaku szczyptą soli oraz świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać i dodać do potrawy
Komentarze (0)