Pasta serowa
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3434
Składniki:
- 300 g białego sera twarogowego
- 25 g sera cheddar w całości
- 4 gotowe sucharki delikatesowe
- 1 jajko
- 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Szczypiorek umyć, osączyć z wody, pokroić drobno i przesypać do miski. Sucharki zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i połączyć z pokrojonym szczypiorkiem. Następnie wbić do tego jajko, dodać pokruszony biały ser twarogowy, doprawić szczyptą soli oraz papryką i dokładnie rozetrzeć łyżką. Ser cheddar pokroić w kostkę, po czym przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć do czasu, aż się lekko rozpuści. Wtedy ściągnąć z ognia i wymieszać ze wszystkimi składnikami. Wymieszane składniki nałożyć na talerz i podawać do spożycia.
Komentarze (0)