Pasta serowa

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3434
Pasta serowa
fot. little blue hen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g białego sera twarogowego
  • 25 g sera cheddar w całości
  • 4 gotowe sucharki delikatesowe
  • 1 jajko
  • 0,5 łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Szczypiorek umyć, osączyć z wody, pokroić drobno i przesypać do miski. Sucharki zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i połączyć z pokrojonym szczypiorkiem. Następnie wbić do tego jajko, dodać pokruszony biały ser twarogowy, doprawić szczyptą soli oraz papryką i dokładnie rozetrzeć łyżką. Ser cheddar pokroić w kostkę, po czym przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i smażyć do czasu, aż się lekko rozpuści. Wtedy ściągnąć z ognia i wymieszać ze wszystkimi składnikami. Wymieszane składniki nałożyć na talerz i podawać do spożycia.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów