Pasta pietruszkowo-kokosowa
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1423
Składniki:
- 1 kg pietruszki (korzeń)
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 1 ząbek czosnku
- 0,5 szklanki wiórek kokosowych
- sól
Opis przygotowania:
Pietruszkę umyć, osączyć z wody, obrać ze skóry, przełożyć do rondla, zalać lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawała i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć do miksera. Czosnek obrać ze skóry i dodać do pietruszki w mikserze. Następnie wsypać do tego wiórki kokosowe i wlać sok z limonki i oliwę z oliwek. Całość zmiksować mikserem na jednolitą masą, po czym wyłożyć na talerz. Gotową pastę podawać jako dodatek do dań mięsnych i rybnych.
Komentarze (0)