Pasta jajeczna z owocami i serem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 880
Pasta jajeczna z owocami i serem
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 100 g startego sera Gouda
  • 8 krakersów okrągłych
  • 6 jaj
  • 2 słodkie jabłka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki łuskanych nasion granatu
  • natka zielonej pietruszki
  • pęczek zielonego koperku
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Jabłka, natkę zielonej pietruszki oraz zielony koperek umyć i odsączyć z wody. Następnie jabłka obrać ze skóry, pozbawić je gniazd nasiennych o a miąższ pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Natkę zielonej pietruszki oraz koperek posiekać drobno i dodać do pokrojonych jabłek w misce. Dodać do tego starty ser Gouda. Następnie jajka włożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić je drobno i dodać do całości. Dodać do tego masło. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wszystko wyłożyć na krakersy, przełożyć na talerz i posypać łuskanymi nasionami granatu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów