Pasta jajeczna z owocami i serem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1124
Składniki:
- 100 g startego sera Gouda
- 8 krakersów okrągłych
- 6 jaj
- 2 słodkie jabłka
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki łuskanych nasion granatu
- natka zielonej pietruszki
- pęczek zielonego koperku
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Jabłka, natkę zielonej pietruszki oraz zielony koperek umyć i odsączyć z wody. Następnie jabłka obrać ze skóry, pozbawić je gniazd nasiennych o a miąższ pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Natkę zielonej pietruszki oraz koperek posiekać drobno i dodać do pokrojonych jabłek w misce. Dodać do tego starty ser Gouda. Następnie jajka włożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu jajka odcedzić, obrać ze skorupek, pokroić je drobno i dodać do całości. Dodać do tego masło. Całość doprawić do smaku szczyptą soli, pieprzu i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wszystko wyłożyć na krakersy, przełożyć na talerz i posypać łuskanymi nasionami granatu.
Komentarze (0)