
Gofry owocowe z sokiem truskawkowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1140

Składniki:
- 200 ml soku z truskawek
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka malin
- 1 szklanka czerwonej porzeczki
- świeża mięta do dekoracji
- Ciasto:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mleka 2%
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka cukru pudru
Opis przygotowania:
Maliny, porzeczki oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Porzeczki obrać z szypułek.
Przygotować ciasto: mąkę z cukrem przesypać do rondla, wlać do tego mleko, olej, wbić jajko i całość zmiksować na jednolitą masę.
Gofrownicę rozgrzać, wysmarować ją olejem i chochelką przelać zmiksowane wcześniej ciasto. Gofry piec na rumiany kolor, po czym wyłożyć je na talerz.
Gofry posypać owocami, cukrem pudrem, polać sokiem truskawkowym i udekorować świeżą miętą.
Przygotować ciasto: mąkę z cukrem przesypać do rondla, wlać do tego mleko, olej, wbić jajko i całość zmiksować na jednolitą masę.
Gofrownicę rozgrzać, wysmarować ją olejem i chochelką przelać zmiksowane wcześniej ciasto. Gofry piec na rumiany kolor, po czym wyłożyć je na talerz.
Gofry posypać owocami, cukrem pudrem, polać sokiem truskawkowym i udekorować świeżą miętą.
Komentarze (0)