Gofry owocowe z sokiem truskawkowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 603
Gofry owocowe z sokiem truskawkowym
fot. Timolina (elements.envato.com)

Składniki:

  • 200 ml soku z truskawek
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka malin
  • 1 szklanka czerwonej porzeczki
  • świeża mięta do dekoracji
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka 2%
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania:

Maliny, porzeczki oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Porzeczki obrać z szypułek.

Przygotować ciasto: mąkę z cukrem przesypać do rondla, wlać do tego mleko, olej, wbić jajko i całość zmiksować na jednolitą masę.

Gofrownicę rozgrzać, wysmarować ją olejem i chochelką przelać zmiksowane wcześniej ciasto. Gofry piec na rumiany kolor, po czym wyłożyć je na talerz.

Gofry posypać owocami, cukrem pudrem, polać sokiem truskawkowym i udekorować świeżą miętą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów