Papryki faszerowane

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2185
Papryki faszerowane
fot. I Don't Know, Maybe. / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 6 czerwonych papryk
  • 0,5 kg białego sera twarogowego
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 jajko
  • 1 cukinia
  • 1 łyżka gotowego sosu sojowego ciemnego
  • olej do głębokiego smażenia
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Paprykę oraz cukinię umyć i osączyć z wody. Paprykę przekroić wzdłuż i usunąć gniazda nasienne. Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Cukinię pokroić na drobne kawałki. Ser twarogowy zmieszać z pokrojoną cukinią, wbić do tego jajko, doprawić solą oraz pieprzem do smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do przekrojonych papryk i wrzucić do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju. Smażyć przez 3 minuty, po czym ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu, przełożyć na talerz i polać gotowym sosem sojowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów