Papryki faszerowane
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2185
Składniki:
- 6 czerwonych papryk
- 0,5 kg białego sera twarogowego
- 1 pęczek szpinaku
- 1 jajko
- 1 cukinia
- 1 łyżka gotowego sosu sojowego ciemnego
- olej do głębokiego smażenia
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Paprykę oraz cukinię umyć i osączyć z wody. Paprykę przekroić wzdłuż i usunąć gniazda nasienne. Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Cukinię pokroić na drobne kawałki. Ser twarogowy zmieszać z pokrojoną cukinią, wbić do tego jajko, doprawić solą oraz pieprzem do smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Wymieszane składniki przełożyć do przekrojonych papryk i wrzucić do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju. Smażyć przez 3 minuty, po czym ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu, przełożyć na talerz i polać gotowym sosem sojowym.
Komentarze (0)