Pasta z jajek, szynki i papryki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2729
Składniki:
- 20 g szynki wiejskiej w plastrach
- 6 jaj
- 2 łyżki majonezu
- 2 czerwone papryki
- 1 cebula
- sałata rzymska
- bazylia do dekoracji
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Liście sałaty rzymskiej wyłożyć na talerz. Paprykę pozbawić nasion, pokroić ją w drobną kostkę i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do pokrojonej papryki. Szynkę pokroić w drobną kostkę i dodać do składników w misce. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić je, obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego i dodać do tego majonez. Następnie dokładnie wymieszać, po czym przełożyć do miseczki oraz na liście sałaty rzymskiej i udekorować listkami świeżej bazylii.
Komentarze (0)