Pasta z jajek, szynki i papryki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2729
Pasta z jajek, szynki i papryki
fot. mealmakeovermoms / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 20 g szynki wiejskiej w plastrach
  • 6 jaj
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • sałata rzymska
  • bazylia do dekoracji
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Liście sałaty rzymskiej wyłożyć na talerz. Paprykę pozbawić nasion, pokroić ją w drobną kostkę i przełożyć do miski. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do pokrojonej papryki. Szynkę pokroić w drobną kostkę i dodać do składników w misce. Jajka przełożyć do rondla, zalać je wodą tak, aby nie wystawały i ugotować na twardo. Po ugotowaniu odcedzić je, obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu białego i dodać do tego majonez. Następnie dokładnie wymieszać, po czym przełożyć do miseczki oraz na liście sałaty rzymskiej i udekorować listkami świeżej bazylii.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów