Paprykarz z kurczakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2035
Składniki:
- 25 dag piersi kurczaka
- 1 puszka pomidorów
- 25 dag papryki
- 60 dag czerwonej fasoli
- 1 duża cebula
- 1 mały strąk chili
- Dodatki:
- rozmaryn
- sól
- pieprz
- olej
- słodka mielona papryka
- liść laurowy
- ząbek czosnku
Opis przygotowania:
Fasolę mocz przez noc, odlej, wlej świeżą wodę, osól i gotuj około 1 godziny. Paprykę pokrój w paski, chili w cienkie krążki. Cebulę pokrój w talarki, ząbek czosnku posiekaj. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju, zeszklij w nim cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone piersi kurczaka. Smaż 10 minut na małym ogniu, dodaj paprykę, chili i ugotowaną, odcedzoną fasolę. Przypraw rozmarynem, wrzuć liść laurowy. Po 10 minutach dodaj pokrojone na ćwiartki pomidory wraz z zalewą. Przypraw solą, pieprzem i mieloną, słodką papryką. Duś jeszcze przez ok. 15-20 minut. Przybierz posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze (0)