Paprykarz z kurczakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1870

Składniki:

  • 25 dag piersi kurczaka
  • 1 puszka pomidorów
  • 25 dag papryki
  • 60 dag czerwonej fasoli
  • 1 duża cebula
  • 1 mały strąk chili
  • Dodatki:
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • słodka mielona papryka
  • liść laurowy
  • ząbek czosnku

Opis przygotowania:

Fasolę mocz przez noc, odlej, wlej świeżą wodę, osól i gotuj około 1 godziny. Paprykę pokrój w paski, chili w cienkie krążki. Cebulę pokrój w talarki, ząbek czosnku posiekaj. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju, zeszklij w nim cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone piersi kurczaka. Smaż 10 minut na małym ogniu, dodaj paprykę, chili i ugotowaną, odcedzoną fasolę. Przypraw rozmarynem, wrzuć liść laurowy. Po 10 minutach dodaj pokrojone na ćwiartki pomidory wraz z zalewą. Przypraw solą, pieprzem i mieloną, słodką papryką. Duś jeszcze przez ok. 15-20 minut. Przybierz posiekanym szczypiorkiem.

Autor: magdam

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów