Paprykarz cielęcy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2758

Składniki:

  • 50 dag cielęciny bez kości
  • 1-2 dag grzybów suszonych
  • 6 dag śliwek suszonych
  • 2 dag mąki
  • tłuszcz
  • 8 dag cebuli
  • 100 ml śmietany
  • sól, pieprz i sok z cytryny lub kwasek cytrynowy do smaku

Opis przygotowania:

Grzyby umyj, namocz, ugotuj i wyjmij, pokrój w paseczki razem z opłukanymi i namoczonymi śliwkami. Mięso umyj, pokrój w kostkę, posyp mąką, zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu. Cebulę obierz, opłucz, drobno pokrój, podsmaż, dodaj do mięsa, skropl wodą i duś do miękkości często mieszając. Śmietanę wymieszaj z pozostałą mąką, dodaj do mięsa razem z grzybami i śliwkami, chwilę pogotuj, dopraw do smaku.

Autor: plateau

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów