Papryka zapiekana z kozim serem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2702
Papryka zapiekana z kozim serem
fot. hashc0de / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 g koziego sera
  • 5 dag kiełków rzodkiewki
  • 4 czerwone papryki
  • 2 łyżki łagodnego keczupu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Paprykę umyć, osączyć z wody, rozciąć poprzecznie (ale nie do końca) i usunąć nasiona. Ser kozi pokroić w plastry, oprószyć pieprzem oraz solą, zalać oliwą z oliwek i włożyć do rozciętej papryki. Następnie całość posmarować keczupem, włożyć do naczynia do zapiekania i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temp. 170 stopni do czasu, aż ser się rozpuści. Gotowe wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i posypać kiełkami rzodkiewki uprzednio sparzonymi wrzątkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów