Papryka zapiekana z kozim serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2702
Składniki:
- 50 g koziego sera
- 5 dag kiełków rzodkiewki
- 4 czerwone papryki
- 2 łyżki łagodnego keczupu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Paprykę umyć, osączyć z wody, rozciąć poprzecznie (ale nie do końca) i usunąć nasiona. Ser kozi pokroić w plastry, oprószyć pieprzem oraz solą, zalać oliwą z oliwek i włożyć do rozciętej papryki. Następnie całość posmarować keczupem, włożyć do naczynia do zapiekania i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temp. 170 stopni do czasu, aż ser się rozpuści. Gotowe wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i posypać kiełkami rzodkiewki uprzednio sparzonymi wrzątkiem.
Komentarze (0)