Kiełbasa zapiekana z dynią i cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2470
Kiełbasa zapiekana z dynią i cebulą
fot. jules / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g miąższu z dyni
  • 4 peta kiełbasy śląskiej
  • 3 łyżki oleju
  • 2 czerwone cebule
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Dynię pokroić na kawałki i przełożyć do brytfanki. Cebulę obrać ze skóry, pokropić w ćwiartki i dodać do pokrojonej dyni. Następnie kiełbasę śląską połamać na kawałki i dodać do składników w brytfance. Całość oprószyć szczyptą soli, pieprzu, suszonymi płatkami chili i skropić olejem. Następnie wszystko włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do chwili, aż składniki zaczną się rumienić. Wtedy wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów