Kiełbasa zapiekana z dynią i cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2354
Składniki:
- 400 g miąższu z dyni
- 4 peta kiełbasy śląskiej
- 3 łyżki oleju
- 2 czerwone cebule
- 1 łyżeczka suszonych płatków chili
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Dynię pokroić na kawałki i przełożyć do brytfanki. Cebulę obrać ze skóry, pokropić w ćwiartki i dodać do pokrojonej dyni. Następnie kiełbasę śląską połamać na kawałki i dodać do składników w brytfance. Całość oprószyć szczyptą soli, pieprzu, suszonymi płatkami chili i skropić olejem. Następnie wszystko włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do chwili, aż składniki zaczną się rumienić. Wtedy wyciągnąć z piekarnika, przełożyć na talerz i posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)