Papryka zapiekana

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1789
Papryka zapiekana
fot. telepathicgeorge / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 30 g sera żółtego
  • 4 łyżki oliwek czarnych w zalewie
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 czerwone papryki
  • 3 zielone papryki
  • 3 pomarańczowe papryki
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie papryki umyć i osączyć z wody. Następnie rozciąć i usunąć pestki. Potem jedną paprykę każdego koloru pokroić w drobną kostkę. Dodać mielone mięso, pokrojone drobno oliwki, cebulę, czosnek, wbić jajko, doprawić pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszać. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 400 st. i piec do miękkości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów