Papryka zapiekana
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1789
Składniki:
- 40 g mielonego mięsa wieprzowego
- 30 g sera żółtego
- 4 łyżki oliwek czarnych w zalewie
- 4 ząbki czosnku
- 3 czerwone papryki
- 3 zielone papryki
- 3 pomarańczowe papryki
- 1 cebula
- 1 jajko
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie papryki umyć i osączyć z wody. Następnie rozciąć i usunąć pestki. Potem jedną paprykę każdego koloru pokroić w drobną kostkę. Dodać mielone mięso, pokrojone drobno oliwki, cebulę, czosnek, wbić jajko, doprawić pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszać. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 400 st. i piec do miękkości.
Komentarze (0)