Papryka z jajkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 377
Papryka z jajkiem
fot. Alex9500 (elements.envato.com)

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 1 czerwona, słodka papryka
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • świeża bazylia do dekoracji

Opis przygotowania:

Paprykę oraz bazylię umyć i odsączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić ją w cienkie plastry. Rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego pokrojone plastry papryki. Paprykę oprószyć szczyptą mielonego pieprzu i smażyć do chwili, aż się zeszkli. Wtedy wbić do jej środka jajka, doprawić je do smaku szczyptą soli i smażyć do chwili, aż same białka się zetną. Wówczas całość ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Gotową potrawę udekorować świeżą bazylią.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów