Papryka z jajkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 377
Składniki:
- 4 jajka
- 4 łyżki oleju
- 1 czerwona, słodka papryka
- sól
- pieprz czarny mielony
- świeża bazylia do dekoracji
Opis przygotowania:
Paprykę oraz bazylię umyć i odsączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić ją w cienkie plastry. Rozgrzać mocno olej na patelni i dodać do niego pokrojone plastry papryki. Paprykę oprószyć szczyptą mielonego pieprzu i smażyć do chwili, aż się zeszkli. Wtedy wbić do jej środka jajka, doprawić je do smaku szczyptą soli i smażyć do chwili, aż same białka się zetną. Wówczas całość ściągnąć z ognia i przełożyć na talerz. Gotową potrawę udekorować świeżą bazylią.
Komentarze (0)