Kapusta z bułką tartą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2061
Składniki:
- 8 liści białej kapusty
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz ziołowy
Opis przygotowania:
Liście kapusty umyć, przełożyć do rondla, zalać je 3 szklankami lekko osolonej wody i szybko zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu odcedzić. Następnie czosnek obrać ze skóry, zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni, dodać do niego ugotowane wcześniej liście kapusty, oprószyć je pieprzem ziołowym oraz bułka tartą, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu pod przykryciem. Po tym czasie składniki ściągnąć z ognia i przełożyć do miski.
Komentarze (0)