Kurczak z bułką, serem, ryżem i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2252
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 bułki zwykłe
- 2 marchewki
- 2 łyżki majonezu
- 2 liście sałaty
- 2 plastry żółtego sera
- 2 łyżki oleju
- 1 ćwiartka białej kapusty
- 1 szklanka ryżu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa umyć i osączyć z wody. Kapustę pokroić w cienkie plastry. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Pokrojone warzywa zalać razem 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Ryż opłukać pod bieżącą wodą, potem zalać 2 szklankami lekko osolonej wody, ugotować na sypko, odparować, wymieszać z ugotowanymi warzywami i wyłożyć na talerz. Bułki przekroić na połowy i przełożyć sałatą oraz plastrami sera żółtego. Rozgrzać olej na patelni, dodać do tego piersi z kurczaka, następnie oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć do miękkości z obu stron. Usmażone dodać do składników i polać majonezem. Całość nakryć górną połową bułki i podawać do spożycia.
Komentarze (0)