Papryka pieczona z miodem i bazylią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3058
Składniki:
- 4 czerwone papryki
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka mielonego tymianku
- 1 łyżeczka rozmarynu
- sól
- biały pieprz
Opis przygotowania:
Paprykę i bazylię dokładnie umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić na kawałki, oprószyć solą oraz pieprzem, zalać oliwą, przełożyć na blachę do pieczenia i piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 15 minut. Następnie wyciągnąć z piekarnika i przełożyć do miski. Na paprykę wyłożyć bazylię. Miód przelać do rondelka, dodać do niego rozmaryn i tymianek, podgrzewać na małym ogniu przez 3 minuty, po czym ściągnąć z ognia i dodać do papryki. Całość dokładnie wymieszać.
Komentarze (0)