Migdały z pieczoną papryką
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1656
Składniki:
- 100 g migdałów
- 4 czerwone słodkie papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osaczyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić na małe kawałki i przełożyć je na blachę do pieczenia. Potem dodać do tego migdały, po czym całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, skropić oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Składniki piec do miękkości papryki. Wtedy wyciągnąć je z piekarnika, wyłożyć na talerz i posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)