Migdały z pieczoną papryką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1447
Migdały z pieczoną papryką
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 100 g migdałów
  • 4 czerwone słodkie papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osaczyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić na małe kawałki i przełożyć je na blachę do pieczenia. Potem dodać do tego migdały, po czym całość oprószyć szczyptą soli oraz pieprzu, skropić oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Składniki piec do miękkości papryki. Wtedy wyciągnąć je z piekarnika, wyłożyć na talerz i posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów