Dorsz z papryką, bazylią i keczupem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2314
Składniki:
- 40 g dorsza świeżego
- 4 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki pikantnego keczupu
- 1 pęczek bazylii
- 1 łyżka mielonej czerwonej papryki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Dorsza umyć, oczyścić z ości, pokroić na kawałki, natrzeć pieprzem, solą i papryką mieloną. Bazylię opłukać i osączyć z wody. Część pokroić drobno, a resztę pozostawić do smażenia. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Do czosnku włożyć rybę i smażyć z obu stron do miękkości. Pod koniec smażenia dodać całą bazylię i smażyć przez 1 minutę. Potem przełożyć na talerz, dodać keczup i posypać pokrojoną drobno bazylią.
Komentarze (0)