Pappardelle z kurczakiem w śmietanie

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 1 os.
  • Odsłony: 1088
Pappardelle z kurczakiem w śmietanie
fot. dirtsailor2003 / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 g makaronu pappardelle
  • 300 g zielonego groszku w zalewie
  • 200 ml śmietany 18%
  • 4 łyżki oleju
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Makaron pappardelle wrzucić do 1,5 l lekko osolonej, gotującej się wody i gotować do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić. Groszek zielony odcedzić z zalewy. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, oprószyć je przyprawą do kurczaka, pieprzem, solą i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Kiedy mięso zmięknie, ściągnąć je z patelni i dodać do makaronu. Następnie wlać do tego śmietanę i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wyłożyć na talerz. Wszystko posypać osączonym z zalewy zielonym groszkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów