Pappardelle z kurczakiem w śmietanie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 1088
Składniki:
- 300 g makaronu pappardelle
- 300 g zielonego groszku w zalewie
- 200 ml śmietany 18%
- 4 łyżki oleju
- 2 piersi z kurczaka
- 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Makaron pappardelle wrzucić do 1,5 l lekko osolonej, gotującej się wody i gotować do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić. Groszek zielony odcedzić z zalewy. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, oprószyć je przyprawą do kurczaka, pieprzem, solą i smażyć do miękkości na rozgrzanym oleju na patelni na średnim ogniu. Kiedy mięso zmięknie, ściągnąć je z patelni i dodać do makaronu. Następnie wlać do tego śmietanę i dobrze wymieszać. Po wymieszaniu wyłożyć na talerz. Wszystko posypać osączonym z zalewy zielonym groszkiem.
Komentarze (0)