Pappardelle w ostrym sosie śmietanowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1870
Pappardelle w ostrym sosie śmietanowym
fot. David Blaine / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu pappardelle
  • 30 dag szpinaku
  • sól
  • Na sos:
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • 2 łyżki musztardy saperskiej
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 papryka czerwona
  • szczypta estragonu

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Przygotować sos: śmietanę zmieszać z musztardą, dobrze rozprowadzić, dodać do tego sok z cytryny, szczyptę estragonu i pokrojoną w kostkę, pozbawioną nasion paprykę. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, a następinie wymieszać z makaronem. Szpinak opłukać, sparzyć wrzątkiem i udekorować nim makaron.

1 komentarz

Chyba musztardy "sarepskiej". Saperskiej to bym nawet nie chciał próbować.

Podobne przepisy