Pappardelle w ostrym sosie śmietanowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2629
Składniki:
- 40 g makaronu pappardelle
- 30 dag szpinaku
- sól
- Na sos:
- 1 szklanka śmietany 18%
- 2 łyżki musztardy saperskiej
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 papryka czerwona
- szczypta estragonu
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Przygotować sos: śmietanę zmieszać z musztardą, dobrze rozprowadzić, dodać do tego sok z cytryny, szczyptę estragonu i pokrojoną w kostkę, pozbawioną nasion paprykę. Całość doprawić do smaku pieprzem i solą, a następinie wymieszać z makaronem. Szpinak opłukać, sparzyć wrzątkiem i udekorować nim makaron.
Komentarze (1)
Chyba musztardy "sarepskiej". Saperskiej to bym nawet nie chciał próbować.