Dymka w sosie śmietanowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2052
Składniki:
- 400 g cebulek w zalewie
- natka zielonej pietruszki
- Sos:
- 300 ml śmietany 18%
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka mąki pszennej
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Cebulki osączyć z zalewy na sicie i wyłożyć na talerz. Natkę zielonej pietruszki umyć, osączyć z wody i posiekać drobno. Przygotować sos: czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle na patelni. Do zeszklonego czosnku wsypać natkę zielonej pietruszki i dobrze wymieszać. Oba składniki smażyć przez 30 sekund, potem wlać do tego śmietanę wymieszaną z mąką, doprawić do smaku szczyptą soli , wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia i zalać cebulki na talerzu.
Komentarze (0)