Papas - ziemniaki z cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3722
Składniki:
- 6 dużych ziemniaków
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- olej do głębokiego smażenia
- pieprz biały
- sól
Opis przygotowania:
Ziemniaki obrać ze skóry, umyć, osączyć z wody, pokroić w dużą kostkę, przełożyć do miski oraz oprószyć pieprzem, solą i tymiankiem. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plastry i dodać do pokrojonych ziemniaków. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do składów. Rozgrzać mocno olej w rondlu i dodać do tego wszystkie pokrojone warzywa. Całość smażyć na rumiany kolor, po czym osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)