Łosoś ze szparagami, śmietan i sosem musztardowym.
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2928
Składniki:
- 150 g śmietany kremówki
- 40 g wędzonego łososia
- 30 g białych szparagów
- 2 gałązki świeżego tymianku
- 1 główka zielonej salaty
- 1 główka czerwonej salaty
- Na sos musztardowy:
- 4 łyżki musztardy Dijon
- 1,5 łyżki śmietany 18 %
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 1 łyżeczka ziaren czerwonego pieprzu
- 0,5 łyżeczki mielonego majeranku
- pieprz biały
- sól
Opis przygotowania:
Łososia wędzonego pokroić na plastry i wyłożyć na talerz. Na rybę wyłożyć śmietanę kremówkę. Sałatę i tymianek umyć, osączyć z wody i dodać do śmietany. Szparagi zalać 0,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do łososia.
Przygotować sos musztardowy: musztardę zmieszać ze śmietaną 12 %, szczyptą soli, pieprzu, majeranku i dokładnie rozprowadzić. Następnie dodać do tego sok cytrynowy i całość wymieszać.
Następnie sos wyłożyć na szparagi, a całość udekorować ziarnami czerwonego pieprzu.
Przygotować sos musztardowy: musztardę zmieszać ze śmietaną 12 %, szczyptą soli, pieprzu, majeranku i dokładnie rozprowadzić. Następnie dodać do tego sok cytrynowy i całość wymieszać.
Następnie sos wyłożyć na szparagi, a całość udekorować ziarnami czerwonego pieprzu.
Komentarze (0)