Parówki z indyka z chlebem, curry i rukolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1920
Składniki:
- 4 parówki z indyka
- 4 kromki chleba pszenno -żytniego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki majonezu
- 4 łyżki sosu chili
- 1 łyżeczka curry
- pęczek rukoli
Opis przygotowania:
Rukolę umyć i osączyć z wody. Kromki chleba wysmarować oliwą z oliwek i nałożyć na nie rukolę. Parówki z indyka przełożyć do rondla, zalać je 1 l wody i zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu odcedzić, obrać ze skóry i przekroić nożem w poprzek. Następnie posypać je curry, wysmarować sosem chili oraz majonezem i dodać do całości.
Komentarze (0)