Parówki z indyka z chlebem, curry i rukolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 994
Parówki z indyka z chlebem, curry i rukolą
fot. roolrool / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 parówki z indyka
  • 4 kromki chleba pszenno -żytniego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki sosu chili
  • 1 łyżeczka curry
  • pęczek rukoli

Opis przygotowania:

Rukolę umyć i osączyć z wody. Kromki chleba wysmarować oliwą z oliwek i nałożyć na nie rukolę. Parówki z indyka przełożyć do rondla, zalać je 1 l wody i zagotować na dużym ogniu. Po zagotowaniu odcedzić, obrać ze skóry i przekroić nożem w poprzek. Następnie posypać je curry, wysmarować sosem chili oraz majonezem i dodać do całości.

0 komenatrzy

Podobne przepisy