Panga gotowana na parze z ziemniakami i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2657
Składniki:
- 40 g filetów z pangi
- 3 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1/2 kg ziemniaków
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- 1/2 łyżeczki mąki
- pęczek szpinaku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Filety pangi umyć, następnie oprószyć pieprzem i solą. Przygotować odpowiedni garnek z sitem, zalać go do połowy wodą, na sito położyć rybę i gotować na parze do miękkości. Ugotowaną przełożyć na talerz. Ziemniaki umyć, zalać wodą i ugotować w mundurkach. Następnie odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w plastry, oprószyć solą i zrumienić na rozgrzanej mocno oliwie. Zrumienione dodać do ryby. Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i dodać do potrawy. Masło stopić na patelni, dodać do niego mąkę, imbir i szczyptę soli, dokładnie wymieszać i polać całość.
Komentarze (0)