Panga gotowana na parze z ziemniakami i szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2657
Panga gotowana na parze z ziemniakami i szpinakiem
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g filetów z pangi
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1/2 łyżeczki mąki
  • pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Filety pangi umyć, następnie oprószyć pieprzem i solą. Przygotować odpowiedni garnek z sitem, zalać go do połowy wodą, na sito położyć rybę i gotować na parze do miękkości. Ugotowaną przełożyć na talerz. Ziemniaki umyć, zalać wodą i ugotować w mundurkach. Następnie odcedzić, obrać ze skóry, pokroić w plastry, oprószyć solą i zrumienić na rozgrzanej mocno oliwie. Zrumienione dodać do ryby. Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i dodać do potrawy. Masło stopić na patelni, dodać do niego mąkę, imbir i szczyptę soli, dokładnie wymieszać i polać całość.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów