Kapusta z pistacjami i wieprzowiną gotowaną na parze
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2795
Składniki:
- 40 g wieprzowiny bez kości
- 10 dag tłuczonych pistacji
- 1 główka białej kapusty
- 1 łyżka majeranku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Główkę kapusty podzielić na liście, dokładnie umyć i uformować z nich równe kwadraty. Wieprzowinę umyć, pokroić w cienkie plastry, oprószyć pieprzem, solą, majerankiem oraz tłuczonymi pistacjami. Przełożyć liśćmi kapusty, następnie mięsem i znów kapustą. Całość przełożyć do naczynia z sitem zalanego do połowy wodą i gotować na parze do miękkości. Gotowe danie przełożyć na talerz.
Komentarze (0)