Kotlety sojowe z sezamem i imbirem
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3524
Składniki:
- 35 g kotletów sojowych
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1 łyżka sezamu
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
- olej do głębokiego smażenia
- pęczek bazylii
Opis przygotowania:
Bazylię umyć, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Jajka roztrzepać na talerzu. Na drugi talerz przesypać mąkę kukurydzianą, sezam. sól, imbir i dokładnie wymieszać. Następnie kotlety sojowe panierować w roztrzepanych jajkach, potem w wymieszanych składnikach z mąką, wkładać je do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni i smażyć na złoty kolor. Usmażone osączyć z tłuszczu i dodać do bazylii.
Komentarze (1)
35 gramów, to będzie 1 kotlecik sojowy?