Panga pieczona ze szpinakiem i jagodami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 689
Panga pieczona ze szpinakiem i jagodami
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 800 g filetów z pangi
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 3 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka przypraw do ryb
  • 1 szklanka jagód
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Jagody oraz szpinak umyć i odsączyć z wody. Filety z pangi umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego masła na patelni. Po zeszkleniu dodać do tego szpinak. Doprawić go do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć szpinak z ognia i przełożyć do brytfanny.

Osuszone filety z pangi przełożyć na szpinak w brytfance. Na rybę wyłożyć pozostałe masło, posypać całość przyprawą do ryb, solą, pieprzem oraz jagodami. Następnie wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości ryby. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów