Panga pieczona ze szpinakiem i jagodami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 868
Składniki:
- 800 g filetów z pangi
- 250 g świeżego szpinaku
- 3 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka przypraw do ryb
- 1 szklanka jagód
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Jagody oraz szpinak umyć i odsączyć z wody. Filety z pangi umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i zeszklić na 1 łyżce rozgrzanego masła na patelni. Po zeszkleniu dodać do tego szpinak. Doprawić go do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie ściągnąć szpinak z ognia i przełożyć do brytfanny.
Osuszone filety z pangi przełożyć na szpinak w brytfance. Na rybę wyłożyć pozostałe masło, posypać całość przyprawą do ryb, solą, pieprzem oraz jagodami. Następnie wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości ryby. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.
Osuszone filety z pangi przełożyć na szpinak w brytfance. Na rybę wyłożyć pozostałe masło, posypać całość przyprawą do ryb, solą, pieprzem oraz jagodami. Następnie wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości ryby. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i lekko przestudzić.
Komentarze (0)