Owoce grillowane
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1907
Składniki:
- 4 brzoskwinie (świeże lub z puszki)
- 6 plastrów ananasa z puszki
- 2 banany
- 1 kiść winogrona
- 1 kieliszek rumu
- 5 łyżek cukru
- 4 łyżki masła
- 3 łyżeczki rodzynek
- 3 łyżeczki suszonych moreli
- 3 łyżeczki daktyli
- 3 łyżeczki fig
- 3 łyżeczki wiórek kokosowych
- 3 łyżeczki żurawiny ze słoiczka
- sok z cytryny
Opis przygotowania:
Rodzynki, morele, figi, daktyle pokroić na drobne kawałki. Winogrona umyć i nakłuć wykałaczką w kilku miejscach. Plastry ananasa osączyć z zalewy. Brzoskwinie z puszki także należy osączyć z zalewy, a jeśli są świeże umyć, przekroić na połowy i wydrążyć pestki. Banany umyć, przekroić wzdłuż, skropić sokiem z cytryny i posypać wiórkami kokosowymi. W połówki brzoskwiń wsypać pokrojone bakalie, na ananasy wyłożyć żurawinę.
Przygotować grilla i położyć na nim aluminiową folię, wysmarowaną masłem i posypaną cukrem. Na folię ułożyć przekrojone banany, ananasy z żurawiną, brzoskwinie z bakaliami oraz winogrona. Całość grillować do czasu, aż cukier się rozpuści (około 10 minut). Gotowe owoce podajemy po lekkim przestygnięciu.
Przygotować grilla i położyć na nim aluminiową folię, wysmarowaną masłem i posypaną cukrem. Na folię ułożyć przekrojone banany, ananasy z żurawiną, brzoskwinie z bakaliami oraz winogrona. Całość grillować do czasu, aż cukier się rozpuści (około 10 minut). Gotowe owoce podajemy po lekkim przestygnięciu.
Komentarze (0)